Kavurma

kavurma

Malzemeler:

1 kilo dana eti (yağı ve siniri temizlendikten sonra, yaklaşık 200 gram kavurma çıkacaktır)

200gram katı yağ

1 adet soğan

Tuz

Hazırlanışı

Yağ iyice kızdırdıktan sonra sinirinden ve yağından temizlediğiniz, ince ince doğradığınız eti tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanı serpiştirin. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Önce et sulanacaktır sonra suyunu çekip yağını bırakacaktır. Yağı bıraktıktan sonra bir miktar tuz ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra kavurmanız hazırdır. 15 dakika dinlendirmeniz tavsiye edilir.

OKU ➤  Bahar Sofraları İçin Öneriler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir