Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kavunlu Sorbe

Kavunlu Sorbe

Malzemeler:
• 1 adet küçük boy kavun
• 4-5 yaprak taze fesleğen
• 4-5 yaprak taze nane
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• 2 limon kabuğu rendesi
• 5 adet büyük boy limon

Kavunlu Sorbe Tarifi;

Limonları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra tepesini sonrasında kapak olarak kullanabilecek şekilde (yatay) olarak kesin.
Limonların içini küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın.
İçini boşalttığınız limonların suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Buzluğa dayanıklı bir kabın içine, çekirdekleri temizlenmiş kavunu, vanilya özütünü, rendelenmiş limon kabuğunu ve ince ince doğradığınız fesleğeni ekleyin. Ben şeker ilavesine gerek duymadım ama isteğinize göre şeker de ekleyebilirsiniz.
Bu karışımı blender’da püre haline gelene dek ezin. Buzlukta arada bir kaşıkla karıştırarak kar kıvamına gelene dek soğutun. Sorbe kar kıvamına gelince içini boşalttığınız limonların içine paylaştırın.
Kapaklarını kapatıp alüminyum folyo ile sararak buzluğa kaldırın.
4-5 saat sonra (tercihen yemekten sonra) servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Atom Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir