Ana Sayfa » Tarifler » Karamelize Soğanlı Kremalı Enginar

Karamelize Soğanlı Kremalı Enginar

nginar

Malzemeler:
> 4 adet enginar
> 2 adet kuru soğan
> 1 adet kapya biber
> 2 çorba kaşığı krema
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 adet limon
> 2 adet küp şeker
> Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızıbiberleri de ekleyin. Şekeri ilave edip soğanlar karamelize olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kremasını da ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın. Tuzunu, karabiberini ilave edin. Servis tabağına aldığınız enginarların içine, hazırladığınız soğanlı harçtan paylaştırın. En son üzerine zeytinyağı gezdirin. Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

OKU ➤  İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’de!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir