Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Kadayıflı Tavuk Sote
Kadayıflı Tavuk Sote

Kadayıflı Tavuk Sote

Malzemesi:

Kadayıflı Tavuk Sote

500 gram tavukgöğsü

2 adet kırmızıbiber

2 adet yeşilbiber

1 adet domates

Sarımsak

1 adet soğan

Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

200 gram tel kadayıf

1 çay kaşığı salça

Kadayıflı Tavuk Sote Tarifi:
Tavukgöğsünü kuşbaşı gibi doğrayın. Kendi suyuyla pişirin. Suyunu çektikten sonra içine soğanı, sarımsağı, domatesi, biberleri, yağı, tuzu, karabiberi, kimyon ve kekiği ilave edin. Hafif sulu bıraktığınız tavuk soteyi hazırlayın. Tepsiye kadayıfları küçük “O” olacak şekilde iyice sıkıştırarak şekil verin. Orta kısmına tavuk soteden koyun. Fırında kadayıflar kızarıncaya kadar pişirin (Yaklaşık 10 dakika). Tavuk soteniz servise hazırdır.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir