Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kaburga Dolması

Kaburga Dolması

Puan ver

cercis030Malzemeler:

1 adet kuzu etinin kafes bölgesi

500 gram pirinç

200 gram kuşbaşı kuzu eti

100 gram badem içi

1 demet maydanoz

1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, kurutulmuş reyhan

Tuz

 

Hazırlanışı:

Kuzu etini tereyağı ile birlikte, suyunu salıp çekene dek kavurun.

Ayrı bir tavada bademlerin rengi koyulaşana dek kavurun.

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra birkaç çorba kaşığı sıvı yağda, geniş bir tencerede hafif kavurun. Eti, bademleri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. İç pilav hazırdır. Kuzu kafesini geniş bir tencereye alın, içini hazırladığınız pilavla doldurun. Kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin.

OKU ➤  Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması

Tavsiye

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir

Puan ver Ev Yapımı Peynir (4 Parça Peynir İçin) Malzemeler: 1 litre günlük süt 2 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz