Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler
• 2 adet kabak
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 1,5 – 2 su bardağı süt
• 100 gram kaşar peyniri
• Tuz, muskat cevizi, karabiber
• 8 adet kuzu pirzola

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi;

Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her iki tarafını teflon tavada kızartın. Kabakları, çatalla ezip suyunun süzülmesi için süzgeçte bir süre bekletin. Beşamel sosu için; Tereyağını eritip unu kavurun. Sütünü azar azar ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Rendelenmiş peyniri de ekleyin. Tuzu ve bir tutam rendelenmiş muskatı ilave ederek tatlandırın. Suyu iyice süzülmüş kabakları da sıcak beşamele ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabak beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine de pirzolaları yerleştirin.Taze çekilmiş karabiberi serpiştirip hemen servis yapın.

OKU ➤  Türk Zeytin Ve Zeytinyağı Rusya Ve Türkmenistan’da Görücüye Çıktı  

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram fıstık ezmesi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir