Ana Sayfa » Tarifler » İstiridye Mantarlı Dana Bonfile

İstiridye Mantarlı Dana Bonfile

dana-bonfile

Malzemeler:

220 gram fitilsiz dana bonfile

30 gram tereyağı

1 diş sarımsak

4 çorba kaşığı zeytinyağı

100 gram istiridye mantarı

40 ml. krema

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Garnitürü için:

1 adet küçük boy havuç

1-2 adet küçük boy kabak

1 adet dolmalık kırmızıbiber

1 adet küçük boy soğan

1 küçük demet arapsaçı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Garnitürü için; Sebzeleri jülyen doğrayın. Arapsaçını kaynar suda haşlayıp süzün ve sebzelerle birlikte harmanlayın. Daha sonra tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave ederek tatlandırın. Tüm malzemeyi geniş ve ısıtılmış bir tavada sote edin. Garnitürünüz hazırdır.

Bonfileyi tuz, taze çekilmiş karabiber ve  2 çorba kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Yarım saat beklettikten sonra ızgarada kızartın.

Kalan zeytinyağını tavada ısıtıp doğranmış mantarları ve kıyılmış sarımsakları sote edin. Kremayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Bonfileyi garnitürüyle birlikte servise hazır edin.

OKU ➤  Ramazanda Vücut Detoksunu Güçlendirmenin 7 Yolu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir