Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Ispanaklı Levrek Tava (Hardallı Patates Salatası İle… )

Ispanaklı Levrek Tava (Hardallı Patates Salatası İle… )

(2 kişilik)

Malzemeler:

1 adet fileto levrek

1 demet  ıspanak (ayıklanmış)

1 adet patates (haşlanmış)

Yarım kuru soğan (ince doğranmış)

Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı hardal

1 yemek kaşığı mayonez

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar karabiber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Levrek Tava Tarifi:

Patatesi bir kabın içine küp şeklinde doğrayın. İçine kuru soğanı, maydanozu, hardalı, mayonezi, tuzu katın. Son olarak karabiber ile tatlandırarak harmanlayın. Hazırladığınız salatayı bir kalıp yardımıyla servis edeceğiniz tabağa yerleştirin. Bir tavada tuz ve karabiberle tatlandırdığınız levrekleri parçalara ayırıp, her iki tarafını kızartın. Aynı şekilde ayrı bir tavada ıspanakları çok az soteleyin. Hardallı patatesin üzerine, sırasıyla bir kat ıspanak bir kat balık olacak şekil de (kule) dizip, kızgın yağda kızarttığınız renkli biberler ve biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir