Ana Sayfa » Tarifler » Ispanak Yatağında Mırlan

Ispanak Yatağında Mırlan

ispanak-yataginda-mirlan

Ispanak Yatağında Mırlan Tarifi

Ispanak Yatağında Mırlan İçin Malzemeler:
200 gram körpe ıspanak
1 adet kapya biber
1 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet orta boy mırlan balığı
2 diş sarımsak
1 adet gümüş soğan
Taze kekik, tuz, karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
Mısır unu

Ispanak Yatağında Mırlan Hazırlanışı:
Gümüş soğanı piyazlık doğrayıp sarımsak, kapya biber ve körpe ıspanak ekleyerek soteleyin. Tuz, karabiber ekleyerek kenara alın. Mırlan balığını fileto haline getirdikten sonra, beyaz un ve mısır ununa batırarak bol yağda
kızartın. Ayrı tavada kırmızı turpu soyup ince yaprak haline getirdikten sonra tavada şekerle pişirin. Ispanak sote, kızarmış ince dilim turplar ve mırlan balığını tabağa ekleyerek servis edin.

OKU ➤  Havuç Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir