Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » İncasiye (Mardin)

İncasiye (Mardin)

incasiye

İncasiye (Mardin) Tarifi

İncasiye (Mardin) İçin Malzemeler:
400 gram kuzu eti (tercihen kuzunun kürek eti)
1 adet soğan (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
10 adet kurutulmuş siyah erik
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı pekmez
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar

İncasiye (Mardin) Hazırlanışı:
Eti kuşbaşı şeklinde kesip kendi suyunda, suyunu çekene kadar kavurun. Et kavrulduktan sonra iri doğranmış
soğanı ve zeytinyağını ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Üzerine 3 bardak kaynar suyu ekleyin. Ateşi kısın. 1 saat sonra et suyunu çekmeden yumuşamaya başlayınca erikleri serpin. 10 dakika daha pişirin. Ocaktan almaya 2 dakika kala pekmezi, yarım limonun suyunu, tuzu ve baharatı ekleyin.

#İncasiyeMardin #İncasiye #İncasiyeMardinTarifi #İncasiyeMardinİçinMalzemeler #İncasiyeMardinHazırlanışı #İncasiyeMardinNasılYapılır

Bir Yorum

  1. Sümeyye Doğaner

    Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir tarif olmuş çok faydalanma fırsatı buldum sayenizde teşekkürler. Bir an önce yapıp bende deneyeceğim ellerinize sağlık diyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir