Ana Sayfa » Tarifler » İmam Bayıldı

İmam Bayıldı

22

İmam Bayıldı Malzemeler:

> 1 adet iri boy patlıcan

> 1 adet iri boy kuru soğan

> 1 adet kırmızı kapya biberi

> 1 adet orta boy çarliston biber

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 3 diş sarımsak > 1 adet domates

İmam Bayıldı Hazırlanışı:

Kuru soğan, kapya biberi, çarliston biberi, domates ve sarımsağı piyaz şeklinde doğrayın ve sıvı yağ eşliğinde ocakta kavurun. Tuz ve şekeri yeteri kadar ekleyin. İç malzemeniz hazırdır. İri boy patlıcanı 6 eşit halkaya bölün. Bölünen parçaların içini oyun, dışını ise pijama şeklinde soyun. Kızgın yağ da rengi pembeye dönünceye kadar kızartın. Yağdan çıkarttığınız patlıcanın içi oyulmuş kısmını üste getirin, hazırladığınız iç malzemeyi oyuk kısma doldurun. Tepsiye dizdiğiniz patlıcanı 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika bekletin ve servise sunun.

OKU ➤  İmambayıldı

Tavsiye

İmambayıldı

İmambayıldı Malzemeler: • 4 adet kemer patlıcan • 2 adet soğan • 1-2 adet çarliston …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir