Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » İç Pilavlı Püreli Kebap

İç Pilavlı Püreli Kebap

(6 kişilik)

Hazırlanma Süresi: 1 Saat

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Zorluk Derecesi: ***

 

Malzemeler

750 gram köftelik yağsız kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

2-3 diş dövülmüş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

2 dilim ıslatılmış bayat ekmek

Tuz

İç malzeme

Dolma, fıstık, kuş üzümü

1 su bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

3-4 parça tavuk ciğeri

1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Üst malzeme

1 adet büyük boy haşlanmış patates

2 kaşık un

1 su bardağı süt

 

İç Pilavlı Püreli Kebap Tarifi:

Köfte harcını hazırlayıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Tereyağında soğanı soteleyin, fıstıkla beraber ciğer ve pirinci kavurup, baharatları ilave edin. 1.5 su bardağı su veya et suyu ile pişirin ve tuzunu ekleyin. Derince bir fırın kabına kıymalı harcı kenarlarından taşacak şekilde yayın. Soğuyunca İçine iç pilavını koyun, köfte harcıyla tamamen kapayın. Üstüne yağ ve unu kavurarak sütlü beşamel sos yapın. Rendelenmiş patates ve kaşar rendesini ekleyin, boza kıvamında sosu elde edin. Üstüne tuz, biber serpip 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir