Hingel

Puan ver

Malzemeler;

İç malzeme;

•2 adet orta boy patates
•2 adet kuru soğan
•Tuz, karabiber
Hamur malzemesi;
•1 adet yumurta
•1 çay bardağı su
•Tuz, aldığı kadar un

Hingel Tarifi;

1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin.
2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun.
3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı bir hamur
yoğurun.
5. Hamuru yarım saat dinlendirin.
5. Hamuru unlayarak merdane ve oklava ile yufkadan biraz kalın
olacak şekilde açın.
6. Hamuru 10 santimlik karelere bölün.
7. İç malzemeyi koyup uzunlamasına çimdikleyerek katlayın.
8. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alın.
9. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Bu şekilde servis edin.
10. Arzunuza göre üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökebilirsiniz.

OKU ➤  Sultanahmet Kötecisi’nde lezzet kuyruğu

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Puan ver Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz