Ana Sayfa » Haber Turu » Her Mevsim Sevilen Tat Balık

Her Mevsim Sevilen Tat Balık

balikÜç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’de 1922 yılından bu yana balıkçılık yapan Kocaman Balıkçılık, her mevsim gönül rahatlığıyla yenilebilecek en garantili gıdanın balık olduğunu belirtiyor ve herkesi yaz-kış balık yemeğe davet ediyor.

Üç kuşaktır balıkçılık yapan Bandırmalı Kocaman Balıkçılık, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balığın, tavuk ve kırmızı et kadar rahat tüketebileceğini vurguluyor. Besin değerleri açısından da oldukça önemli bir gıda olan balığın her mevsim gönül rahatlığıyla tüketilebileceğine dikkat çeken Kocaman Balıkçılık, taze balığın bulunamadığı av yasakları döneminde marketlerde satılan markalı dondurulmuş paket balığın tercih edilebileceğini vurguluyor.

Markalı dondurulmuş paket balık markaları adeta zamanı durduruyor

Kocaman Balıkçılık, bilinçli üretici tarafından özel tesislerde 2 saat içerisinde dondurulan paketlenmiş balığın, besin değeri ve lezzet konusunda taze balıktan farkı bulunmadığını vurguluyor. Halk arasında yanlış bilinen en önemli bilgi, dondurulmuş balığın taze balığa nazaran besin değerinin düşük olduğu ve lezzetinin kötü olduğu yönünde. Büyük marketlerde satılan dondurulmuş balık markaları, tuttukları balıkları, özel işlenme tesislerinde, besin değerini kaybetmesine izin vermeden ve hiç bir katkı maddesi eklenmeden, 2-3 saat içerisinde dondurup paketliyor. Tazeliğini ve besin değerini kaybetmeyen balıklar adeta zamanı durduruyor.

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, av mevsiminin başlamasıyla gündeme gelen, buzhane balığı ve markalı dondurulmuş paket balık konusunda şu şekilde konuşuyor; “ Balık avının serbest olduğu dönemde, güvenilir balıkçılardan alınan balıkların haftada bir kaç kez tüketilmesini öneriyoruz. Eğer balık tezgahlarından balık alınıyorsa tazeliğinden emin olunmalı. Çünkü buzhanede dondurulmuş balık, tezgaha çıktığı gün tüketilmeli, ertesi güne kaldığında bayatlamış oluyor ve zehirlenmelere yol açıyor. Marketlerde satılan dondurulmuş balıklar ise özel işlenme tesislerinde, besin değerini kaybetmeden ve hiç bir katkı maddesi eklenmeden, 2-3 saat içerisinde dondurup paketleniyor. Taze balıktan hiç bir farkı olmayan paketlenmiş ürünün tarihi geçmediği sürece, her mevsim gönül rahatlığı ile tüketilebiliyor. Bu sebeple, halk arasında yanlış algıya sahip markalı dondurulmuş ve paketlenmiş balığa güvenin artmasını, yetişkin ve çocuklar için önemli bir besin kaynağı olan balığın, bu şekilde rahatça ve güvenle tüketilebileceğinin bilinmesini istiyoruz.”

OKU ➤  Cornetto in Love ile lezzet şölenine devam

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir