Ana Sayfa » Haber Turu » Hayatın her alanında en önemli yardımcı: Sirke

Hayatın her alanında en önemli yardımcı: Sirke


Vücudumuzun doğal dengesine ulaşabilmesi için en önemli besin kaynaklarının başında gelen “sirke” sadece salata sosu olarak değil; sağlıktan güzelliğe ve hatta temizliğe kadar hayatımızın her alanında en büyük yardımcımız.

Sirke; besinlerin verimli kullanılmasına, metabolizmanın sağlıklı işlemesine ve vücudun asit alkali dengesinin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca kalsiyumun vücutta daha verimli kullanılmasını sağlar. Bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, diğer yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini elemine eder. Sirkeyi uzun süre kullandığınızda, kemik ve eklemlerinizdeki sertlik ve sıkıntılar kısa sürede biter. Yapılan son araştırmalara göre elma sirkesi; sodyumun vücudunuz üzerindeki etkisini azaltıp, yüksek tansiyonun oluşmasına da engel oluyor. Neredeyse ülkemizde her iki kişiden birinin sorunu olan kolesterol ise yine bu sirke sayesinde sağlıklı bir şekilde düşürülebiliyor. Öyle ki sirke; hem ilaç hem de ilaçların önemli bir malzemesi olarak kullanılıyor.

HİPOKRAT’IN İKSİRİ…

Peygamber efendimizin (s.a.v.) çokça övdüğü, birkaç hadisinde söz ederek “Sofralarınızdan eksik etmeyiniz; o ne güzel katık ve bereket sebebidir” dediği sirke ucuzdur, kullanımı kolaydır ve gerçekten de sağlık açısından çok değişik faydaları vardır. Tıbbın öncüsü Hipokrat da sirkeyi güçlü bir iksir, mikroplarla savaşan doğal oluşumlu antibiyotik ve antiseptik olarak görmüştür. Sirke kullanımındaki en önemli vurgu ve fayda sağlaması için kaçınılmaz koşul ise “doğal” üretilmiş olması. Doğanay Tarım Bakanlığı özel izniyle etiketlerinde %100 yazan ilk firma olma özelliğine de sahiptir…

BAL GİBİ SİRKE…

Sirke kullanımını bireyler tarafından zorlaştıran tek etken boğazı yakması… Bununla ilgili çözüm ise yine DOĞANAY’dan… Doğanay’ın uzun Ar-ge çalışmaları sonucunda, geliştirilen özel teknolojileri ile birlikte ve daha da önemlisi sirke yapımında %100 yaş üzüm ve %100 taze elmadan üretilerek, ürünün doğallığını koruyucu özelliği sayesinde sirkeyi içerken yanma hissi yerine tam tersi boğazınızdan “bal gibi” aktığını fark edebiliyorsunuz. Bu yüzdendir ki tüketicilerin sirke alırken, %100 meyveden yapıldığı ibaresine dikkat etmesi son derece önemlidir.

OKU ➤  Ekici Akademi eğitimlerinin üçüncüsü İzmir’de gerçekleşti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir