Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

kereviz-corba

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

(4 Kişilik)

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası İçin Malzemeler:

2 adet havuç

2 adet közlenmiş patlıcan

2 adet orta boy kereviz

2 adet kuru soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

500 ml krema

Tuz, karabiber, muskat cevizi

 

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve sıvı yağ ile karamelize ettikten sonra blender yardımıyla püre haline getirin. Elde ettiğiniz püreyi diğer tarafta kaynamakta olan krema içerisine dökün. Arzunuza göre baharatlarla tatlandırın. Krema yerine süt, tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz.

OKU ➤  Hardal Soslu Izgara Tavuk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir