Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare

Malzemesi

• 250 gram un • 70 gram pudra şekeri
• 1 adet yumurta • 120 gram margarin
• 10 gram kabartma tozu • 30 gram toz fındık
• 20 gram irmik • 10 gram kakao
• Biraz vanilya
Şerbet İçin:
• 1 litre su • 1 kilo şeker
• Yarım limon
Yuvarlak Topları Batırmak İçin:
• 250 gram haşhaş
• 500 gram süt

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi:
Şerbet İçin: Su ile şekeri bir arada ocakta kaynatın.
İçine 1 adet bütün limon sıkın ve dinlenmeye bırakın.
Haşhaş ve süt hariç diğer tüm malzemeyi unun içine
katarak bir hamur yoğurun. Sonra hamuru yuvarlayarak
tepsilere dizin. Soğuması ve dinlenmesi için 45
dakika dolapta bekletin. Dinlenen bu topları, kabın
içerisine koyduğunuz sütün içerisine koyarak üzerlerini
haşhaşla kaplayın. Fırın tepsilerine dizerek, 160
dereceye ayarlı hararetli fırında maksimum 40 dakika
kadar pişirin. Üzerine sıcak şerbet dökün.

OKU ➤  Kayısı Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir