Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Hardal Soslu Burger

Hardal Soslu Burger

1931

Malzemeler:

250 gram kıyma (Tercihen tek çekim döş etten olmalı)

Tuz, taze çekilmiş karabiber

1 adet hamburger ekmeği

1 çay kaşığı acı veya tatlı biber sos

1 çorba kaşığı hardal

1-2 yaprak marul (Tercihen Yedikule marulu)

Karamelize Soğan İçin:

1 adet büyük boy beyaz soğan

1 adet kırmızı soğan

2 çay kaşığı tuz (ovmak için)

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı esmer toz şeker

1 çorba kaşığı sirke

Baharatlı Patates Kızartması İçin:

1 adet büyük boy patates

1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber

1 dal çok ince kıyılmış taze biberiye

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Karamelize soğan için; Soğanları soyup halka halka doğrayın. Tuzunu ekleyip iyice ovun ve avucunuzun içinde fazla suyunu çıkarın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Şekeri ve sirkeyi ekleyin. Karamel rengini alana dek kavurmaya devam edin. Karamelize soğan hazırdır.

Patates kızartması için; Patateslerin kabuğunu soyup bir parmak kalınlığında ve yarım parmak inceliğinde kesin. Soğuk ve tuzlu suyun içinde 10 dakika beklettikten sonra iyice kurulayın.

Çok ince kıyılmış taze biberiyeyi, tuzu ve baharatını bir kapta harmanlayın.

Patatesleri kızgın yağda kızartın. Çıkartır çıkartmaz baharata bulayıp baharatın patateslere iyice bulaşmasını sağlayın.

Hamburger köftesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip yoğurun. Avucunuzda yuvarlayın. Köftenin her iki tarafını ızgarada kızartın. Hamburger ekmeğinin iç taraflarını da ızgarada kızartın. Hamburger ekmeğinin içine sırasıyla acı biber sosu, roka yaprakları, hamburger köftesi, karamelize soğan ve hardal sos yerleştirin. Baharatlı patates kızartması eşliğinde hemen servis yapın.

OKU ➤  Steak Spagetti

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir