Ana Sayfa » Tarifler » Güllaç Yaprağında Bonfile

Güllaç Yaprağında Bonfile

Malzemeler
• 1 adet dana bonfile
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1-2 adet çarliston biber
• 1-2 diş sarımsak
• 5-6 adet mantar
• 1 çorba kaşığı yer fıstığı
• 4 adet güllaç yaprağı
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 su bardağı ılık et suyu
• 2 çorba kaşığı pekmez

Güllaç Yaprağında Bonfile Tarifi
Eti jülyen doğrayıp çukur bir kaseye alın. Zeytinyağının yarısını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ilave ederek yavaşça ovun. Bu şekilde buzdolabında birkaç saat bekletin. Çarliston biberleri, çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Sarımsakları kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip jülyen doğrayın. Kalan zeytinyağını tavada harlı ateşte ısıtın ve eti ilave edin. Et suyunu salmadan mühürleyin. Biberleri ve sarımsakları ekleyin. Ayrı bir tavada mantarları ve yer fıstığını birkaç tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Ocaktan alın ve hemen ete ilave edin. Eti birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Güllaç yapraklarını tek tek, ılık et suyunda çok fazla bekletmeden yumuşatın. Yaprakları üst üste serip ortasına eti yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, pekmezi gezdirin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kızartın. Fırından alın, servis yapın.

OKU ➤  Türkan Şoray, Sana ile mutfaklarınıza konuk oluyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir