Ana Sayfa » Sağlık » Grip Virüsünün Yayılımını Önlemede Sirkeden Faydalanın

Grip Virüsünün Yayılımını Önlemede Sirkeden Faydalanın

sirkeKış mevsimini yaşadığımız şu günlerde herkes soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Özellikle kalabalık ortamlarda çalışanlar, okul çağındaki çocuklar bağışıklık sistemleri zayıfladığı anda grip ve soğuk algınlığı ile karşı karşıya kalıyor.

Virüsün bulaştığı yüzeylerin detaylı temizlenmemesi de hastalığın yayılımını arttırıyor. Mikrop kırıcı özelliği ile dikkat çeken, yediğimiz besinlerin dışında hijyen için de kullanılan sirke hastalıklardan koruyan özelliklere sahip.

Uzmanlar grip ve soğuk algınlığının arttığı kış mevsiminde özellikle hijyene dikkat edilmesini tavsiye ediyor. Daha çok salatalarda turşularda kullandığımız sirke, soğuk algınlığının yoğun bir şekilde yaşandığı günümüzde evlerden eksik edilmemesi gereken bir şifa kaynağı. Ev temizliğinden, sebze ve meyve temizliğine kadar birçok alanda yararlandığımız sirke, mikrop kırıcı ve bakteri giderici özellikleriyle hastalığın oluşumunda veya yok edilmesinde oldukça etkili.

Geleneksel Tıbbın İlacı Grip Virüsünde De Etkili

Grip virüsünün bulaştığı yüzeylere temas edilmesinin dahi hastalığın bulaşma riskini arttırdığını belirten uzmanlar, hastalık halinde temizliğe ayrı bir özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Geleneksel tıpta, çok eski çağlardan beri ilaç olarak kullanılan sirke temizlik için de en doğal yardımcı. Özellikle masa, kapı kolları, mutfak tezgahı, oyuncak gibi sık dokunulan eşyaların sulandırılmış sirke ile temizlenmesi yüzeylerin mikroplardan arındırılmasında etkili oluyor. Böylece hastalığın başka kişilere bulaşmasının da önüne geçiliyor. Sirkenin keskin kokusundan rahatsız olanların öncelikli tercihi de içeriğindeki karamelize şekerle daha tatlı bir kokuya sahip Doğanay balzamik sirke. Yüzde 100 meyveden üretilip içeriğinde hiçbir yapay aroma, gıda boyası içermeyen Doğanay sirkeleri rengini de tamamen meyveden alıyor. Üzüm sirkesi tamamıyla üzümün kabuğundan, elma sirkesi ise elmanın kabuğundan doğal rengini alarak üretiliyor, bundan dolayı da rengi ile aroması ile salatalara, çorbalara çok ayrı bir lezzet katıyor. Doğanay sirkeleri kalitesi ve doğallığından dolayı bir üzüm ve sirke ülkesi Fransa dahil Avrupa’da da kabul görüyor.

OKU ➤  Paris-Keyifle Yemek Yiyeceğiniz 100 Lezzet Durağı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir