Ana Sayfa » Sağlık » Gıda Zehirlenmelerinin Başlıca Kaynağı Hijyenik Olmayan Endüstriyel Mutfaklar

Gıda Zehirlenmelerinin Başlıca Kaynağı Hijyenik Olmayan Endüstriyel Mutfaklar

hastaBu durum başta gıda zehirlenmesi olmak üzere birçok sağlık problemine neden oluyor.

Su yönetiminde dünya lideri olan ACO endüstriyel mutfaklar için ürünler üreterek, %100 hijyen sağlıyor.

Dünya su yönetiminde dünya lideri olan ACO, 12-16 Mart’ta  CNR Expo’da düzenlenen 21. Uluslararası Endüstriyel Mutfak ve Otel Ekipmanları Fuarı’na (TÜSİD) katıldı. Fuarda endüstriyel mutfaklarda hijyenin önemine değinen ACO, çözüm önerilerini sundu.

Endüstriyel mutfaklarda bakterilerin % 92’si drenaj kanallarında ürüyor ve buradan yayılıyor. Bunun sebebi; drenaj kanallarının EHDA ve HACCP’nın belirlediği hijyen standartlarına uygun dizayn ve imal edilmemesi. Gelişmiş ülkelerde her yıl üç kişiden biri gıda zehirlenmesi geçiriyor. Sadece ABD’de tek başına 76 milyon vaka, 325 bin kişinin hastanede yatması ve senede 5 bin kişinin ölümü gıda zehirlenmesi kaynaklı oluyor.

Endüstriyel mutfaklarda bakterin yayılması ve zehirlenmeler, hijyenik yer ızgaraları, süzgeçler, drenaj kanalları ve paslanmaz çelik borulardan oluşan bir dizayn ve üretimle önlenebiliyor.  ACO, endüstriyel mutfaklar için ürünler üreterek, %100 hijyen sağlıyor.

Endüstriyel mutfaklarda hijyenik su drenaj kanalının 4 temel prensibi bulunuyor. Bunlar;

• Süzgeçler tamamen boşaltılabilir olmalıdır.

• Temizlenebilmesi için süzgeç içine ve kanala kolayca ulaşılabilmelidir.

• 304 ya da 316 paslanmaz çelikten üretilmeli ve kaynak noktaları paslanmaması için işlemden geçirilmelidir.

• EN 1672 ve EHEDG normlarına uygun proje ve montaj yapılmalıdır, . EN 1253 normlarına göre test edilmelidir.

ACO, endüstriyel mutfak sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için yeni teknolojiler geliştirilmesi, gıda sektöründe hijyenik drenaj ihtiyaçlarını ACO EN 1672 ve EHEDG tarafından verilen önerilere uygun karşılanması için çalışıyor. Aynı zamanda ACO’nun tüm ürünleri CE belgeli.

ACO Endüstriyel Mutfaklar Ürün Gamı

  • Süzgeçler
  • Izgaralar
  • Paslanmaz Çelik Borular
  • Yağ Ayırıcılar
  • Küçük mutfaklar için tezgah altı tip ürünler de bulunmaktadır.
OKU ➤  Asma Yaprağına Sarılı Pastırmalı Hellim Izgara

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram fıstık ezmesi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir