Ana Sayfa » Haber Turu » Gerçek zeytinyağı isteyenlere: Kilye Naturel Sızma/Çiğ Zeytinyağı

Gerçek zeytinyağı isteyenlere: Kilye Naturel Sızma/Çiğ Zeytinyağı


Doğal yöntemlerle yetiştirilen sebze ve meyvelerin katkısız ve geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle elde edilen Kilye Doğal Tarım Ürünleri’nin en iddialı ürünlerinden olan Naturel Sızma/Çiğ Zeytinyağı, gerçek zeytinyağının tadını ve kokusunu özleyenleri bekliyor.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yöntemlerle yeni teknolojileri bir araya getirerek meraklılarına dürüst ürünler sunan Kilye’nin doğal beslenmek isteyenlere armağanı olan Naturel Sızma/Çiğ Zeytinyağı, lezzetli ve sağlıklı sofralarda salataların, zeytinyağlıların ve tüm hafif yaz yemeklerinin vazgeçilmezi olacak.

Hayat bulduğu Gelibolu Yarımadası’nda doğal yöntemlerle mevsiminde yetiştirdiği sebze ve meyveleri doğal, katkısız ve geleneksel yöntemlerle işleyen ‘Kilye Doğal Tarım Ürünleri’, sağlıklı beslenmek isteyenlere alternatif ürünler sunmaya devam ediyor. Kilye,  en çok tercih ürünlerinin başında gelen Naturel Sızma/Çiğ Zeytinyağı ile; doğal, katkısız ve sağlıklı beslenmeyi tercih eden ve gerçek zeytinyağının tadını ve kokusunu özleyenlere, benzersiz bir lezzet ayrıcalığı yaşatıyor.

Kilye Naturel Sızma/Çiğ Zeytinyağı üretilirken, Gelibolu Tarihi Yarımadası Eceabat’ta yaşayan asırlık zeytin ağaçlarından el ile kasalara toplanan zeytinler, aynı gün yıkanarak hava teması kesilmiş geleneksel granit taş değirmende öğütülüyor. Eski zamanların geleneksel yöntemlerinden granit taş baskı sistemini kullanmayı tercih eden Kilye, Türkiye’de zeytinyağı üreticilerinin yaygın olarak kullandığı ‘continuous’ sistemlerden ayrılarak, önemli bir fark oluşturuyor. Yüksek hijyenli çelik yüzeyler üzerinden kendiliğinden süzülen yağın kepçelerle toplanması ile Kilye Naturel Sızma/Çiğ Yağ elde ediliyor. Bu yağ, başka hiçbir işleme tabi tutulmadan çelik tanklarda dinlendirilerek tortusundan arındırılıyor. Bu yöntemler, zeytinin kendine has nefaset, koku ve lezzetini kaybetmeden tıpkı o geçmiş zamanlardaki rayihalı zeytinyağına dönüşmesini sağlıyor. Sıfıra yakın değerde, çok düşük asitlikteki bu özel yağ, el emeği ile elde edildiği için ancak çok sınırlı miktarlarda üretilebiliyor.

Adını Çanakkale Savaşı’na tanıklık etmiş bir ovadan alan Kilye; Kuzey Ege havasının hüküm sürdüğü bağlarda, bahçelerde, zeytinliklerde başladığı serüvenine; portföyüne eklediği yepyeni ve benzersiz ürünler ekleyerek devam ediyor. Organik veya ‘iyi tarım uygulamaları’ sertifikalı ve kontrollü tarım yapılan tarlalarda üretilen mahsulleri işlerken; her türlü katkı ve kimyasal kullanımından özellikle kaçınan, doğallıklarını korumaya özen gösteren Kilye, ürün ambalajlarında da cam malzemeyi tercih ediyor.

OKU ➤  Gastrobosphorus Patisserie Yarışması'nı, CVK Park Bosphorus Kazandı

32 çeşit katkısız ürün

Ürün gamını oluştururken Gelibolu Yarımadası’nda üretilen doğal gıdaların eski zamanlardaki çeşitliliği ve yapılışlarındaki sadeliği, basitliği yakalamaya çalışan Kilye ürünlerinin; erken/geç hasat sızma zeytinyağı, sofralık zeytin çeşitleri, zeytin ezmesi, domates konservesi, domates salçası, pekmez, tahin, üzüm ve meyvelerden kompostolar, közlenmiş biber konservesi, reçeller ve marmelatlar, kabuklu dış badem, ceviz, susam, doğal zeytinyağlı sabun çeşitleri ve zeytin ağacından özel üretilen tabaklardan oluşan 32 çeşit ürünü var. Kilye’nin ürün gamına eklenecek yeni ürünler arasında ise ekşi pekmez, dalında güneşte kurutulmuş kuru üzüm ve “Kilye Taş Fırından” serisi ile ev yapımı Kilye gevrekler, galetalar, taş fırından köy ekmeği var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir