Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Galetalı Piliç

Galetalı Piliç

Malzemeler

560 gram piliç but  (70 gramlık 8 parçaya bölünmüş)

200 gram patates

60 gram taze soğan

2 diş sarımsak

6 adet yumurta

200 gram galeta unu

Az miktarda beyaz un

Tuz

Karabiber

Pul biber

Soya sosu

50 gram zeytinyağı

50 gram tereyağı

20 gram sivri biber

Çeyrek limon suyu

 

Galetalı Piliç Tarifi;

İçi için: Patatesleri haşlayıp soyun ve ince doğrayın. Maydanozu, 2 diş sarımsağı, 20 gram sivri biberi, 60 gram taze soğanı, limon suyunu, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biberi iyice karıştırın.

Piliç etlerini iyice dövün. Tuz, karabiber, soysa sosuyla karıştırıp, içine patates harcını koyup sarın. Diğer piliçleri de aynı şekilde sardıktan sonra sırasıyla; önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp çıkartın. Sıvı yağ ilavesiyle tavada veya fırın tepsisine koyup fırında pişirin. Yanına garnitürlerini ilave ederek servise sunun.

2 yorumlar

  1. Selma Yeşilceli

    Çok güzel bir tarif vermişsiniz. Tebrik ediyorum sizi. Derginizi bayiden alıyorum bazı sayılarını kaybettim. Ama şimdi bu siteden eski tariflere de ulaşabiliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

    • İlginize teşekkür ediyoruz. Yemek Zevki ailesi olarak her gün tariflerimizi arttırarak sizlere faydalı olmaya çalışıyoruz. Her gün sitemize bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir