Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Fisherman’s Pie

Fisherman’s Pie

fishermans

Malzemeler:

600 gram kılçıksız balık (Tercihen somon balığı)

1 su bardağı krema

4 adet orta boy patates

2 adet orta boy soğan

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Patates püresi için patatesleri haşlayın.

Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve 1 çorba kaşığı sıvıyağda karamelize olana kadar kavurun.

Kremayı ekleyerek 2-3 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Kare cam tepsiye, hazırladığınız soğanları yayın.

Üzerine somonu yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında,somon hafif kızarana kadar pişirin.

Hazırladığınız patates püresini balığın üzerine yayın, rendelenmiş kaşarpeynirini de en üste serpin.

Peynirler eriyip hafif kızarınca fırından alın. İsteğe göre mevsim yeşillikleri ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun!

OKU ➤  Glütensiz Kinoa Keşkek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir