Ana Sayfa » Tarifler » Fırında Patlıcan Yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi

firinda-patlican-yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi Malzemeler:
4 adet patlıcan
2 adet büyük boy domates
2 adet büyük boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, kimyon
Fırında Patlıcan Yelpazesi Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek
kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin.
İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de zar şeklinde doğrayın.
Tavayı ısıtıp yarım kahve fincanı zeytinyağı ile birlikte soğanları kavurun. Domatesleri ekleyin. Orta ateşte, arada bir
karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Tuzu, kimyonu ekleyip tatlandırın. Patlıcanları tuzlu suyun
içinden çıkartın ve akan suyun altında birkaç kez yıkayın. Kurulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Patlıcanların aralarına
iç malzemeden paylaştırın. Üzerine kalan zeytinyağını dökün. Tepsinin kenarından da 1 bardak sıcak su ekleyin. 200
dereceye ayarlı fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir