Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fırında Dana İliği

Fırında Dana İliği

1488

Malzemeler

2 kilo dana kemiği

10 gram taze baharat çeşitleri

10 gram sarımsak

10 gram çilli biber

10 gram okyanus tuzu

Soğan Chutney İçin:

600 gram kırmızı soğan

100 gram pekmez

50 gram ayva

20 gram zeytinyağı

Hazırlanışı : 

Taze baharatlar ile sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Kemiklerin üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika süreyle pişirin.

Soğan Chutney için; Soğanları ince doğrayın, zeytinyağında soteleyin, ayva ve pekmez ilave edin ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edin. Soğan Chutney’i, 1 yemek kaşığı olacak kadar iliğin yanında servis edin.

OKU ➤  MEYED, ‘Beslenme Dostu’ projesi kapsamında öğrencilerle buluştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir