Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Fındıklı Biscotti

Fındıklı Biscotti

findikli-biscotti

Fındıklı Biscotti Tarifi

Fındıklı Biscotti İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
200 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı file fındık içi

Fındıklı Biscotti Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve 2 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Unu yoğurma kabına alın. Karıştırıp yumurtaları, pudra şekerini, kabartma tozunu, kalan Eriş Çok Amaçlı Unu ve file fındık içini  ilave edin. Yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru rulo yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun üzerini elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Yarı pişmiş bisküvi hamurunu fırından çıkarın, 10 dakika bekleyin. Bu arada fırının ısısını 160 dereceye indirin. Bekleme süreci bittikten sonra tırtıklı bir bıçak yardımı ile yarım parmak inceliğinde dilimler halinde kesin. Dilimleri fırının ızgara teli üzerine yerleştirin. Kontrollü olarak (iyice kıtırlaşana kadar) 20-25 dakika daha pişirin. Fırından alın. Ilık veya soğuk servis yapın.

#FındıklıBiscotti #Biscotti #FındıklıBiscottiTarifi #FındıklıBiscottiİçinMalzemeler #FındıklıBiscottiHazırlanışı #FındıklıBiscottiNasılYapılır

OKU ➤  Biscotti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir