Ana Sayfa » Tarifler » Fesleğen Soslu Ekmek

Fesleğen Soslu Ekmek

sosluekmekMalzemeler:

• 200 ml. su
• 350 gram un
(tercihen hazır ekmek unu)
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 kahve fincanı hazır pesto sos

Hazırlanışı:

Unu geniş bir kapta eleyin. Tuzu, şekeri, mayayı ve zeytinyağını ekleyin. Karışıma azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek birkaç dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında 1 saat bekletin. Hamuru kabından çıkartın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde oval şeklinde açın. Pesto sostan spatula yardımı ile sürün. Hamurun kısa kenarından tutarak rulo şekilnde sararak istediğiniz boyutta uzatın. Hamurun üzerini bezle örtüp 1 saat dahaoda ısısında bekletin. Hamuru fırına vermeden önce üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Macaron'un Stilize Hali : Divan Macaronları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir