Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ev Yapımı Döner

Ev Yapımı Döner

Malzemeler:
• 3 adet biftek
• 100 gram kıyma
• 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
• Közlenmiş sivri biber ve domates
• Tuz, kimyon, karabiber
• Yoğurt
Sosu İçin:
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı salça
• 2 adet büyük boy domates
• 1 su bardağı su
• Kırmızı toz biber

Ev Yapımı Döner Tarifi;
Ev yapımı döner için biftekleri et dövücüsü ile inceltebildiğiniz kadar inceltin. Kıyma ile rendelenmiş soğanı karıştırın. Bu karışımı üç kat bifteğin her katına sürün. Rulo şekline getirip strech folyo ile sıkıca sarın. Buzlukta dondurduktan sonra keskin bir bıçak ardımı ile çok ince dilimleyip iyice ısıtılmış yağsız tavada kızartın. Tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın.
Sosu için; Tereyağını eritip salçayı ve rendelenmiş domatesleri kavurun. Tuzunu ve kırmızı toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosunuz hazırdır.
Servis için; İsteğe göre küp doğranıp fırında kızartılmış pide ekmeklerini servis tabağına yayın, üzerine ev yapımı döneri serpin. Yanında domatesli sos, yoğurt ve közlenmiş sebzelerle servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Çayın Keyfi Emsan’la Çıkar

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir