Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Erikli Tart

Erikli Tart

erikli-tart

Erikli Tart

Erikli Tart için Malzemeler:
10 adet erik
2 yemek kaşığı şeker
Tarçın
Tart Hamuru İçin:
300 gram un
125 gram tereyağı
125 gram pudraşekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

Erikli Tart Hazırlanışı:
Eriklerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra büyüklüğüne göre ikiye yada dörde bölün. Bir tencereye alıp, üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve bir fiske tarçın serpin. Kısık ateşte erikler yumuşayana kadar pişirin.Hamur malzemelerini
çukur bir kapta homojen bir hamur olana kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölün. Tart kalıbını yağlayın. Hamurun bir parçasını tart kalıbı büyüklüğünde açarak kalıba yerleştirin. Üzerine pişmiş erikleri yayın. En üste hamurun diğer parçasını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

OKU ➤  Kırmızı Erikli Tart

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir