Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Erikli Kereviz

Erikli Kereviz

erikli-kereviz

Erikli Kereviz Tarifi

Erikli Kereviz İçin Malzemeler:
2 adet orta boy kereviz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
Yeterli miktarda tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
3-4 adet kırmızı erik
Bir miktar kereviz yaprağı

Erikli Kereviz Hazırlanışı:
Kerevizleri un ve limonlu suda soyduktan sonra kenarda bekletin. Soyulan kerevizlerin içlerini kaşık ile oyun. Ayrı bir tencereye un, şeker, tuz, limon, zeytinyağı ve yeterli miktarda su ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın. Un ve Limonlu suda bekleyen daha sonra içleri kaşıkla oyulmuş kerevizleri dağılmayacak şekilde hazırlanan suda pişirin. Kendi suyunda soğumaya bırakın. İkiye bölünmüş eriklerin çekirdeğini alıp, fırın tepsisine dizin 170 derecede 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Soğumuş kerevizleri servis tabağına dağılmayacak şekilde yerleştirin. Kerevizlere kereviz yaprağı ve kırmızı erikleri yerleştirerek servis edin.

OKU ➤  Erikli ve Vişneli Bisküvi Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir