Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

pilav

Malzemeler:
> 2 su bardağı pirinç
> 1 çorba kaşığı tereyağı
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 demet taze soğan
> 2 adet temizlenmiş enginar
> Tuz

Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 dakika kadar kavurun. Tereyağını eritip pirinci birkaç dakika kadar kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Tuzunu ekleyin. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp kıyılmış taze soğan ve enginarı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlendirip servise hazır edin.

Aklınızda bulunsun: Enginarı kararmaması için bıçakla kestikten hemen sonra pişirin, hemen pişirmeyecekseniz limonlu suda bekletin!

OKU ➤  Balparmak Özel Lezzetler Serisi’nden Kestane Balı ve Narenciye Balı  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir