Ana Sayfa » Tarifler » Diyet Yemekleri » Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk
Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk

Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk

Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk

Malzemeler

Arpacık soğanlı tavuk için:

750 gram bonfile tavuk eti

4 yemek kaşığı sıvı yağ

7-8 adet arpacık soğan

1 tatlı kaşığı nişasta

1 çay bardağı su

Yeteri kadar tuz, karabiber

Elmalı kırmızı lahana için:

1 adet küçük kırmızı lahana

1-2 adet karanfil

1 adet elma

1 adet portakal

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

Yeteri kadar tuz, karabiber

Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk Tarifi:

Bonfileleri şeritler halinde kesin. Sıvı yağ ile birlikte harlı ateşte kavurun. Arpacık soğanları ekleyin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberi ekleyin. 1 çay bardağı suya bir tatlı kaşığı nişasta koyun. Yemeğin pişmesine yakın ekleyip karıştırın. Yemeğin kıvamlı bir duruma gelmesini sağlayın.

Elmalı Kırmızı Lahana’nın Hazırlanışı:

Kırmızı lahanayı ince uzun doğrayın. Bir adet soğanı küp küp doğrayın. Tencereye koyduğunuz sıvı yağın içerisinde soğanı döndürün. Karanfil ve kırmızı lahanaları da ekleyin. Beraber biraz daha pişirip su ilave edin. Lahanaların pişmesine yakın küp doğranmış elmayı ve portakalı ilave edin. Biraz daha pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız tavuk yemeğiyle karıştırarak servise sunun.

 

OKU ➤  Zerdeçallı Patates

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir