Ana Sayfa » Dünya Mutfakları

Dünya Mutfakları

Ayın Lübnanlı’sı

lübnan

Her yıl mutlaka Lübnan’a birkaç gün gider, Beyrut’ta biraz keyif yaparım… Birkaç günü geçtiniz mi, sıkar Beyrut; çünkü yapacak çok bir şey yok. Üç günden sonra, boğazınıza da biraz düşkünseniz; pantolonlar bel bölgesinden hafiften sıkmaya başlar. Notlarımda kalmış; geçen gün Beyrut dönüşü bir arkadaşımla konuşurken aklıma geldi… Beyrut’ta yiyebileceğiniz en iyi yemekler “Leila Achrafiyeh”tedir… Geçen sefer gittiğimde iki gün üst …

Devamını oku »

Şah Pilavı Tarifi

şah pilavı

Şah Pilavı Tarifi (8-10 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo pirinç 1 kilo kuzu eti 250 gram tereyağı 200 gram kuru erik 200 gram kuru kayısı 200 gram kuru üzüm 2 adet soğan 10 tane hazır küçük yufka 1 yemek kaşığı tuz Şah Pilavı Hazırlanışı Pilavı için; Kuru erikleri yıkayıp yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kaynatıp ilave edin. Soğanları halka halka …

Devamını oku »

Şorgoğal Tarifi

şorgoğal

Şorgoğal Tarifi (6-8 Kişilik)   Şorgoğal İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1.5 kilo un 30 gram kuru maya 500 ml. süt 100 gram tereyağı 6 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı toz şeker Tuz İç Harcı İçin: Birer çay kaşığı anason, kimyon, tarçın, karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Üzeri İçin: Haşhaş 1 adet yumurta sarısı Şorgoğal Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Mangal Salatası

Mangal Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 4 adet domates 4 adet sivri biber 3 diş sarımsak 2 adet kuru soğan Tuz Zeytinyağı Mangal Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. ince doğradığınız sarımsakları ilave edin. Kabuklarını soyup küçük doğradığınız domates ve doğranmış biberleri ilave edip tavada pişirin. Son olarak közleyip çatalla ezdiğiniz …

Devamını oku »

Tavuk ve Balık Bükmesi

Tavuk veya balık bükmesi… (4 Kişilik) Tavuk ve Balık Bükmesi İçin Malzemeler: Tavuk beyaz eti Balık fileto (isteğe bağlı) 2 kuru soğan 100 gram ceviz içi 50 gram çekirdeksiz kızılcık kurusu 50 gram kuru üzüm Tuz karabiber Tavuk ve Balık Bükmesi Hazırlanışı: Soğanları ince kıyın. Ceviz içini iyice ezin. Üzüm ve kızılcık kurusunu küçük doğrayıp soğan ve ceviz ile harmanlayın. …

Devamını oku »

Azerbaycan Mutfağından Kükü…

azerbeycan yemekleri kükü

Azerbaycan mutfağından Kükü…   Kükü (4 Kişilik) Malzemeler: 1 bağ ıspanak 1 bağ taze kişniş 1 bağ dereotu 3-4 dal maydanoz 1 bağ taze soğan 1-2 dal taze nane 2 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Sumak, tuz, karabiber Servis için yoğurt Azerbaycan mutfağından Kükü Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. …

Devamını oku »

Balık Levengisi Tarifi

balık levengisi

Azebaycan Gardaş  Mutfağından Balık Levengisi Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler: Büyük bir mevsim balığı (sazan, somon ya da palamut) 2 yemek kaşığı erik salçası Ceviz içi 2 yemek kaşığı nar ekşisi 100 gram kişmiş (çekirdeksiz üzüm) 50 gram kuru erik Tuz, karabiber Hazırlanışı: Erik salçası, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunu hazırlayın. İyice temizlenen balığı bu sosa bulayın. Ceviz içini …

Devamını oku »

Üzüm Yaprağında Dolma

Kardeş ülke Azerbaycan’a özgün yemeklerin olduğu Gardaş Sofrası etkinliğindeki yemekleri sayfalarımıza konuk ettik. Azerbaycan Yemekleri tariflerini Şef Ziya Şaxbazov Üzüm Yaprağında Dolma hazırladı. AZERBAYCAN YEMEKLERİ Gezginler tarafından belgelenmiş çeşit zenginliği, doğal malzemelerle ve değişik pişirme yöntemleriyle hazırlanan Azerbaycan yemekleri hakkında biraz olsun fikir sahibi olabilmek adına Azerbaycan mutfağına uğradık. Azeri mutfağının en önemli özelliği çeşit zenginliği ile doğal malzemelerden yapılan yemekler. Bütün …

Devamını oku »

Dana Ciğer Tataki

Dana Ciğer Tataki Malzemeleri: (1 Kişilik) 120 gram zarı alınmış  ve dikdörtgen şeklinde kesilmiş dana ciğer 1 yemek kaşığı tereyağı 4 dilim salatalık (sarma için) 1 avuç ayıklanmış semiz otu 2 yemek kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı acı sos 2 kaşık süzme yoğurt Hazırlanışı: Kızgın tavaya tereyağını koyun, hazır olan ciğeri tavaya alıp dört bir tarafını iyice pişirdikten sonra kenara …

Devamını oku »

Avakado Bruschetta

Avakado Bruschetta Tarifi Avakado Bruschetta İçin Malzemeler: 1 adet avokado (tercihen yumuşak) 20 ml. limon suyu 1 adet portakal 1 adet lime 100 ml. zeytinyağı 2 dilim tost ekmeği Tuz, karabiber Avakado Bruschetta Hazırlanışı: Avokado kreması için; Avokadonun kabuğunu soyup çekirdeğini çıkartın. İçini blendere aktarın. Limon suyunu, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ekleyin. Portakalı dilimleyin. Kızarmış tost ekmeklerinin üzerine avokado püresini yayın. Kabuğu soyulmuş portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın. #AvakadoBruschetta #AvakadoBruschettaTarifi #AvakadoBruschettaİçinMalzemeler #AvakadoBruschettaHazırlanışı …

Devamını oku »