Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Domates Sufle

Domates Sufle

Domates Sufle Malzemeler:

> 4 adet iri domates

> 2 çorba kaşığı tereyağı

> 1 kase konserve mantar

> 1-2 kaşık un

> 2-3 dal taze yeşil soğan

> 2 adet yumurta

> 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi

> 2-3 çorba kaşığı krema

> 2 diş sarımsak

> Tuz

> Karabiber

 

Domates Sufle Hazırlanışı:

Domateslerin üstünü bıçak yardımıyla kapak gibi açıp içini kaşık yardımıyla oyarak bir kaba alın. Bir tencerede domates içlerini suyunu çekene kadar soteleyin. Mantarları doğrayın, sarımsakları ezin, taze soğanları ince ince kesin. Ayrı bir tencere de tereyağını eritip unu ilave edip karıştırın. Sotelenen domatesleri, kremayı ekleyerek karışıma yedirin. Birkaç dakika pişirip peynir, sarımsak, mantar, taze soğan, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Yumurta aklarını bir fiske tuz ile diğer bir kapta katı kar haline gelene kadar çırpın. Soğuyan sote sebzelere önce yumurta sarılarını daha sonra yumurta aklarını söndürmeden çok fazla karıştırmadan ekleyin. Domateslerin içini doldurup 220 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının derecesini 180 dereceye düşürüp üzerleri kızarana kadar 8-10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp 5-10 dakika dinlendirip ılık servis yapın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir