Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dana Gulaş

Dana Gulaş

2447

Malzemeler:

– 1 kilo dana sokum et

– 1 çorba kaşığı sıvı yağ

– 1 çorba kaşığı margarin

– 200 gram arpacık soğan

– 2 diş sarımsak

– 1 adet kereviz

– 1 adet kapya biber

– 1 adet sarı biber

– 1 adet kereviz

– 2 adet havuç

– 2 çorba kaşığı salça (tepeleme)

– 1 su bardağı su

– 4-5 adet kiraz domates

– Tuz, karabiber

– Patates Kızartması İçin

– 1 adet patates

Kızartmak için:

– Sıvı yağ

– Tuz

Hazırlanışı:

Dana etini kuşbaşı doğrayın. İyice ısıtılmış tencereye etleri yağlarla birlikte ilave edin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanları, küp doğranmış havuçları, kıyılmış sarımsakları ve küp doğranmış kerevizi ete ilave edin. 10 dakika pişirdikten sonra irice doğranmış biberleri de ekleyin. En son, su ile inceltilmiş salçalı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.

Patatesin kabuğunu soyun. Patatesi rendenin en kalın tarafıyla uzun uzun rendeleyin veya keskin bir bıçak yardımı ile makarna kalınlığında kesin. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş buzlu suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzün. Kızgın yağda kızartın.

Arzunuza göre; Patates garnitür, patates kızartması, kızgın yağda 15 saniye kadar kızartılmış kiraz domatesler ve mevsim salatası ile birlikte servise hazır edin. Dimes Hasbahçe ile servise sunun.

 

OKU ➤  Pideye elveda, esmer ekmeğe merhaba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir