Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Civciv Böreği

Civciv Böreği

1500

Malzemeler

200 gram tavuk bonfile

150 gram taze soğan

4 kaşık un

100 gram mantar

Maydanoz

Süt

Tuz

Karabiber

Galeta unu

Hamuru İçin:

Yarım litre süt

5 adet yumurta

5 kaşık un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Şeker

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı soya sosu

5 adet yumurta

Kekik

Fesleğen

Dijon hardalı

Sarımsaklı çeşni

Hazırlanışı

Geniş bir tavada küp doğranmış soğan, mantar ve tavuğu soteleyin. Unu ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Son olarak süt ile bağlayın. Maydanoz ve diğer baharatlarını ekleyip iç malzemeyi hazırlayın.

Hamur için; Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. İyice karıştırın. Hamurdan parçalar alıp krep tavasına dökerek ince krepler elde edin. Hazırladığınız harcı kreplerin içine koyup sarın. Tüm malzemeyi karıştırarak elde ettiğiniz sosun içinde marine ettikten sonra galeta ununa bulayıp kızartın.

OKU ➤  “Sağlık için, Sağlıklı Süt için” kampanyası İstanbul’da başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir