Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Çilekli Kalp Pasta

Çilekli Kalp Pasta

Malzemeler:
Pandispanya için:
+ 5 adet yumurta
+ 4 kahve fincanı toz şeker
+ 4 kahve fincanı un.
Krema için:
+ 2,5 su bardağı süt
+ 2 çorba kaşığı mısır nişastası
+ 1 çorba kaşığı tepeleme un
+ 1 adet yumurta sarısı
+ 1 paket vanilya
+ Yarım limon kabuğu rendesi
+ 2 çorba kaşığı toz şeker.
İçi için:
+ 250 gram çilek
+ 2 adet muz
+ 2 adet kırmızı erik
+ 1 paket kremşanti
+ 1 çay bardağı süt
+ 3 kaşık çilek reçeli
+ Bir miktar su
+ 1 çorba kaşığı eritilmiş çikolata
Çilekli Kalp Pasta Tarifi :
Pandispanya İçin: Şeker ile yumurtayı köpük olana kadar çırpın. İçine
un ilave edin. Tel çırpıcı ile ağır ağır havalandırarak tekrar karıştırın.
Yağlayıp unladığınız pandispanya kalıbına dökün. 20 dakika süreyle
170 derece de, daha sonra 150 dereceye düşürerek fırında pişirin.
Krema İçin: Tüm malzemeyi tencereye boşaltarak çırpın. Orta ateşte
karıştırarak pişirin (koyulaşıncaya kadar sonra ateşten alın).
Soğumaması için ara ara karıştırmaya devam edin.
Pandispanyayı 2 veya 3 parçaya kesin. Ara katlara sulandırılmış çilek
reçeli sürün. Üstüne kremasını sürün ve ince dilimlenmiş meyveleri
üstüne yerleştirin. Pandispanya dilimlerini üst üste dizin. Çırpılmış
kremayı 1 çorba kaşığı eritilmiş çikolata ile karıştırın. Pastanın dışını
kaplayın. Meyvelerle süsleyin. Buzdolabında beklettikten sonra
servise sunun.

OKU ➤  Cezerye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir