Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Çiçek Poğaça

Çiçek Poğaça

cicek-pogaca

Çiçek Poğaça Tarifi

Çiçek Poğaça İçin Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine )
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un (yaklaşık)
İçi İçin:
Haşlanmış patates
Tereyağı
Tuz
Beyaz Peynir
Üzeri İçin:
Top mozaralle
Dilim zeytin

Çiçek Poğaça Hazırlanışı:
Ilık sütü, şeker ve maya ile bir kapta karıştırın. Unu havuz şeklinde açın, ortasına yağı, suyu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeleri yoğurun. Diğer tarafta bir kap için de patatesi, tereyağı, tuzu, beyaz peyniri karıştırın. Mayalanan hamuru bezelere ayrılıp yuvarlak yapın ve un yardımı ile açın. Açılan hamurların ortasına iç harç koyup,
kenarları toplayıp, ortada birleştirin ve yuvarlak yapın. Kat kısmını alta alıp ortasını kesmeden bıçak ile 6 eşit kesik yapın. Oluşan parçaları ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye alın. Birleşim yeri aşağıya bakacak şekilde tezgaha yerleştirin. Oluşan boşluğa bir adet top mozarella yerleştirin. Orta kısma da dilim zeytinleri dizin. Yumurta sarısını
biraz sulandırıp üzerlerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

#ÇiçekPoğaça #ÇiçekPoğaçaTarifi #ÇiçekPoğaçaİçinMalzemeler #ÇiçekPoğaçaHazırlanışı #ÇiçekPoğaçaNasılYapılır #poğaça

OKU ➤  Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir