Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Cevizli Mermer Kek

Cevizli Mermer Kek

cevizli-mermer-kek

Cevizli Mermer Kek Malzemeler:
• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı süt
• Yarım su bardağı su
• Yarım su bardağı bitkisel yağ ve zeytinyağı karışımı
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 çorba kaşığı (tepeleme) kakao
• 1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Mermer Kek Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük ve iki misli kabarana dek çırpın. Sütü, suyu ve yağ karışımını ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp elenmiş unu, rendelenmiş limon kabuğunu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı ikiye ayırıp yarısına kakaoyu ekleyin. İyice karıştırıp her iki karışıma ayrı ayrı ceviz içinden ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına dönüşümlü olarak her iki karışımdan dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Cennet Çamuru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir