Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cevizli Ev Baklavası 

Cevizli Ev Baklavası 

Yapım: Şef Doğa Çitçi

(5 Kişilik)

Malzemeler:

*3 adet yumurta

*1 su bardağı süt

*1 su bardağı sıvı yağ

*1 adet kabartma tozu

*1 tatlı kaşığı sirke

*Yarım çay kaşığı tuz

*Un

*300 gram çekilmiş ceviz

*200 gram margarin

*3 yemek kaşığı mısır nişastası

Şerbeti için:

*4 su bardağı şeker

*5 su bardağı su

*1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu yoğurma kabına boşaltın. Alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölün. Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpin ve 10’ar 10’ar üst üste koyun. 10’arlı olarak grupladığınız bu üç parçadan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin. Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün, fırına verin.

Şerbetin hazırlanışı:

Şeker ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Şerbetin içerisine birkaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuk baklavanızın üzerine sıcak şerbeti dökün.

#cevizlievbaklavası #baklava #bayramlıktatlılar #bayramlıktarifleri #tatlı #ramazanbayramı #evdeyemekzevki #evdebaklavaziyafeti #sefdoğaçitçidentarifler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir