Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Çayırlı
Çayırlı

Çayırlı

Çayırlı
Puan ver

Çayırlı

(4 Kişilik)

 

Çayırlı Malzemeler:

1 kilo kuzu ya da oğlak eti (kol kısmından)

1 adet büyük kıvırcık marul

1’er demet maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve sarımsak

2 çorba kaşığı biber salçası

Tuz ve karabiber

Çayırlı

Hazırlanışı:

Çayırlı içi, kuzu veya oğlak etini 1 saat kadar suda beklettikten sonra temizleyin. Yeşillikleri yıkadıktan sonra saplarını temizleyin ve kabaca doğrayın. Etlerinizin üzerine fırça yardımı ile salça sürün ve elinizle her yerine yedirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Eti yeşilliklerle karıştırıp fırın poşetine yerleştirin. Ağzını iyice kapatın, etler pişerken hava alması için poşetin üzerinde kürdan yardımı ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 75 dakika pişirin.

OKU ➤  Godiva İle Tadınıza Tat Katın…

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Organik gıdada şampiyon yumurtaPuan ver Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz