Ana Sayfa » Haber Turu » Carte d’Or’dan kışa özel dondurmalı tarifler!

Carte d’Or’dan kışa özel dondurmalı tarifler!


Ev tipi dondurmalar arasında sahip olduğu yenilikçi yüzüyle fark oluşturan Carte d’Or, birbirinden güzel dondurmalı tatlı tarifleriyle kış aylarına farklı bir lezzet getiriyor. 

Birbirinden eşsiz lezzetleri dondurma severlerle buluşturan ev tipi dondurmanın yenilikçi ve öncü markası Carte d’Or, mutfağınızdaki malzemelerle, harika tatlılar oluşturabileceğiniz çok özel tarifleriyle kış aylarına renk getiriyor. Uzman şeflerle beraber yapımı çok kolay, yemesi çok zevkli ilham veren tarifler geliştiren Carte d’Or, İrmik Helvası, Sütlaç, Sufle, Kadayıf, gibi kış aylarına özel lezzetleri dondurmayla buluşturarak fark oluşturuyor. Dondurmanın tatlıyla olan uyumunun bir adım öteye taşındığı kışa özel Carte d’Or tariflerinde, Fırın Helva, Ayva Tatlısı, Çikolatalı Sufle gibi lezzetler ön plana çıkıyor.

Beyaz Çikolatalı Sufle

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı beyaz çikolata
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 6 adet yumurta beyazı
  • 1 paket Carte d’Or Şekerli Vanilin
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Servis için

  • Carte d’Or Meyve Şöleni Sos
  • Pudra Şekeri
  • Carte d’Or Vişneli Dondurma

Altı adet sufle kabını margarin ile yağlayıp, 2 çorba kaşığı şekeri üzerlerine serpin. Un, 1 çay bardağı şeker, şekerli vanilini bir kapta harmanlayın. Küçük bir tencerenin içine 2 parmak su koyun, tencerenin ağzına oturacak cam bir kapta doğranmış beyaz çikolatayı kısık ateşte benmari usulü eritin. Erimiş beyaz çikolatanın içine yumurta sarılarını ekleyip ateşten alın. Temiz ve kuru bir kapta 6 yumurta beyazını köpürtün, yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Harç sertleşene kadar çırpın. Beyaz çikolata karışımını üç seferde yavaş yavaş yumurta beyazlarına yedirin. Sufle karışımını fırın kaplarına eşit dağıtıp önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 23-30 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.Üzerini meyve şöleni sos ile süsleyerek, yanında karadutlu dondurma ile hemen servis edin.

OKU ➤  Közlenmiş Patlıcanlı Tart

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir