Carpacio

 

carpaccioMalzemeler:

400 gram temizlenmiş dana bonfile

1 adet küçük boy soğan

2 diş sarımsak

5-6 yaprak taze fesleğen

Tuz, taze çekilmiş karabiber

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Sunum İçin:

Taze roka yaprakları

Rendelenmiş parmesan peyniri

4-5 adet arpacık soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı balzamik sirke

Izgara edilmiş limon

 

Hazırlanışı:

Soğanı soyup çok ince rendeleyin. Sarımsakları havanda ezin. Fesleğeni kıyın. Bonfile dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bonfileyi bu kabın içindeki sosa bulayın. Sıkıca rulo şeklinde sarıp strech folyoya sarın. Buzlukta en az 5-6 saat beklettikten sonra çok ince kağıt gibi dilimleyip servis tabağına alın. İsteğe göre; zeytinyağında hafif karamelize olmuş arpacık soğanlar, taze roka yaprakları, balzamik sirke, ızgarada kızartılmış limon ve rendelenmiş parmesan peyniri ile tabağınızı süsleyip servise hazır edin.

OKU ➤  Gaggenau 200 Serisi Isıtma Çekmeceleri ile yemekleriniz hep sıcak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir