Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Çilekli Kadayıf
Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf

 (8 Kişilik)

 

Çilekli Kadayıf Malzemeler:

250 gram taze kadayıf

750 gram çilek

5 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı buğday nişastası

Yarım limonun suyu

2 tatlı kaşığı tarçın

Bir avuç ceviz, parçalanmış

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf Hazırlanışı:

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.

Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırın.*

Kadayıfı geniş bir kapta 3 çorba kaşığı şeker ile birlikte yice harmanlayın.

Çilekleri küçük boy bir tepsiye yayın ve üzerlerini kadayıfın yarısı ile kaplayın.

Kadayıfın üzerine bir çorba kaşığı tereyağını küp küp keserek dağıtın, ceviz ile tarçını serpin. Kalan kadayıfı üzerine kapatın.

En son kalan tereyağını küçük parçalara ayırarak bölün ve 1 çorba kaşığı şeker serptikten sonra fırına alın.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

 

*Eğer mayhoş değil şekeri fazla tatlılardan hoşlanıyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz.

OKU ➤  Çilekli Kalp Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir