Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Bulgurlu Pırasa Köftesi

Bulgurlu Pırasa Köftesi

bulgurlu-pirasa

Malzemeler

250 gram kıyma

Yarım su bardağı ince köftelik bulgur

2 adet pırasa

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı çörek otu

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı ayçicek yağı (kızartmak için)

Hazırlanışı

Bulguru bir kaseye alın. Üzerine bir bardak sıcak su gezdirip,soğumaya bırakın.Pırasaları yıkayın, baş kısmını ve uç kısmını kesin. İnce, ince doğrayın. Bir tava da tereyağını eritin. Pırasaları ilave edin.Karıştıra,karıştıra 5 dakika süreyle soteleyin. Tuz,şeker ve karabiberle tatlandırın.  Ateşten alın. Soğumaya bırakın.

Bulgura; kıyma, pırasa, biber,kimyon, çörek otu, yumurta veunu ilave edin. İyice karıştırıp 3-4 dakika yoğurun.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın. Patates püresi ile servis yapın.

 

OKU ➤  Le Pain Quotidien’den Organik Ekmekler İle Sonbahar Keyfi

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram fıstık ezmesi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir