Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı

Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı

1992

Malzemeler

500 gram balkabağı

500 gram ayva

100 gram böğürtlen

10 adet karanfil

600 gram toz şeker

Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı Hazırlanışı

Kabak ve ayvadan parizyen kaşık yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarın. Ardından fırın poşetine koyun. Böğürtlen, karanfiller ve toz şekeri ekledikten sonra fırın poşetinin ağzını bağlayın. Geniş bir fırın tepsisinin içine 3 bardak su dökün. Poşeti tepsiye koyun. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırına verin. Yaklaşık 50 dakika fırında pişmeye bıraktığınız poşeti fırından çıkartıp süzün. Süzdüğünüz şerbeti bir tavada tekrar kaynatın. Kabak ve ayvaların üzerine dökerek servis yapın.

OKU ➤  Labneli Kedidili Pastası

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir