Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Böğürtlenli Cheesecake

Böğürtlenli Cheesecake

bogurtlenliMalzemeler

300 gram böğürtlen

1 paket burçak bisküvi

60 gram tereyağı

400 gram labne peyniri

Yarım su bardağı pudra şekeri

200 gram süzme yoğurt

2 yaprak jelatin

Böğürtlen Sosu İçin:

1 su bardağı böğürtlen

3 yemek kaşığı pudra şekeri

2 tatlı kaşığı nişasta

Malzemeler

Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip un haline gelmiş bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kabın dibine bisküvileri yayın.1 bardak böğürtleni tavada püre haline getirin. Jelatini soğuk suda eritip  böğürtlenlere ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Bir kapta Labne peyniri pudra şekeri ile çırpın. Yoğurdu ve böğürtlenleri ilave edin.Karıştırın. Kelepçeli kalıba bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında bekletin.

Böğürtlen Sosu İçin; bir su bardağı böğürtleni rondoda püre haline getirin. Küçük bir tencerede nişasta ve pudra şekeri ile koyulaşana kadar pişirin.

Kelepçeli kalıptan cheesecake’i çıkarın. Sosu üzerine dökerek böğürtlenleri sosun üzerine dizin. Servis tabağına alın.

OKU ➤  Yaban Mersinli Muffin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir