Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli

2478

Malzemeler:

1 kilo böğürtlen

750 gram toz şeker

Yarım çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı:

Böğürtlenleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek 20 dakika kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala da limon tuzunu ilave edin. Oda ısısında soğumaya bırakın.

OKU ➤  Ciğer Sarma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir