Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava
Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava

Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava

Malzemeler

Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 adet küçük boy kırmızı kuru soğan

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet kırmızı dolmalık biber

4 adet levrek fileto

100 gram patates

Yeterli miktarda zeytinyağı, köri tozu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber

Balık marine sosu:

100 gram un

50 gram nişasta

10 gram kabartma tozu

1 adet soda

Yeteri kadar tuz

Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava Tarifi:

İlk olarak bezelyeleri haşlayın. Kuru soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış dolmalık biberleri ve haşlanmış bezelyeleri tavada soteleyin. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve köri tozu ile tatlandırarak servis tabağına kalıp yardımı ile koyun. Balıkları marine sos malzemeleri ile marine edin. Levrekleri önce una, sonra balık sosuna, arkasından tekrar una batırarak kızgın yağda kızartın. Patatesleri yağda kızartarak sotelediğiniz bezelye ile birlikte servis tabağına koyun. Yanına limon ilave ederek servis edin.

OKU ➤  Simit Sarayı Beş Çaylarını Yeni Lezzetleriyle Tatlandırıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir